Tineri Devotati

Tineri Devotaţi

Biserica Baptistă Sf.Treime-Deva

Mesajul Pastorului
pastor tineret

Bine ati venit pe pagina bisericii "Sfânta Treime" Deva destinată tinerilor.

Astăzi există un trilion de pagini diferite care pot fi accesate pe internet, unde se găsesc tot felul de informaţii - unele utile, iar altele care te pot ruina din punct de vedere spiritual. Pentru noi e o bucurie să ştim că există tineri ca tine care accesează această pagină de internet. Sperăm şi ne rugăm ca site-ul acesta să-ţi îndrepte privirile mai mult înspre Isus.

Noi ascultăm de MAREA PORUNCĂ a Domnului Isus: "Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău... Iar a doua, asemenea ei, este: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi." Matei 22:37-40 şi de MAREA TRIMITERE: "Duceti-vă si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i... si învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit." Matei 28:19-20.

Acesta este şi scopul nostru: Să Îl iubim pe ISUS, să ne iubim unii pe alţii şi să spunem şi altora despre dragostea Sa. Noi ca şi tineri creştini ne întâlnim în fiecare Joi: studiem Scriptura, ne închinăm lui Dumnezeu prin rugăciune şi cântare, relationăm unii cu altii prin diferite activităti sportive şi sociale pentru a ne cunoaste mai bine. Dacă vrei să îti faci prieteni noi şi credinciosi, te invităm la întâlnirile noastre de tineret să ne cunosti într-un mod personal şi nu doar virtual.

Multumim că ai vizitat această pagină a tinerilor, şi nu uita: dacă eşti din Deva sau doar treci prin Deva te aşteptăm cu drag să ne vizitezi.

Fii un tânăr devotat pentru Isus!


Adrian Baltă - Pastor de Tineret

Echipa de lideri
Radu Marza

Sa faci ucenici e o porunca - vezi Mat. 28. Problema e ca tinerii se simt prea lipsiti de experienta, de cunostinte si indrazneala ca sa faca ucenici - lucrurile astea le au numai cei batrani, nu? - in timp ce batranii se simt prea obositi, bolnavi si cam fara entuziasm, si cred ca numai tinerii au energie, vitalitate, sanatate... Asa ca eu am un cuvant pentru cei tineri. Urmariti putin ce fel de oameni foloseste Dumnezeu in cateva imprejurari: salveaza o natiune (de fapt doua) de la pieire prin Iosif, apoi vorbeste unui mare preot lipsit de viziune prin Samuel, nimiceste un urias hulitor prin David, imprastie o armata de elita prin Ghedeon, lumineaza o natiune prin Ieremia, uimeste un imperiu si pe Nebucadnetar prin Daniel, da calauzire unui general sirian printr-o fetita (imi pare rau ca nu stiu numele ei - puteai fi chiar tu!! - asa ca il lasam pe general anonim...), face cea mai mare reforma in Israel prin cel mai mare prooroc nascut din femeie - un tanar de aproximativ 30 de ani - Ioan Botezatorul, si in final aduce mantuire pentru lumea intreaga prin Domnul Isus Cristos!

Radu Marza - Lider grupe mici

Lucica Marza
"V-am scris, tinerilor, fiincă sunteți tari, și Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, și ați biruit pe cel rău." 1 Ioan 2:14(b)


Lucica Marza - Lider grupe mici

Emil si Flavia Soanca

Slujirea în cadrul unui grup mic este cea mai bună metodă de a împlini porunca Domnului Isus de a face ucenici. Oportunitatea de a fi liderul unui astfel de grup este deosebită pentru mine. Astfel, pot împlini și eu însărcinarea de a deveni din ucenic, făcător de ucenici. Dumnezeu să ne conștientizeze că această sarcină nu e doar pentru un grup restrâns, ci pentru toți. De aceea, fiți ucenici și faceți ucenici! Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți în împlinirea poruncii Sale!
Emil si Flavia Soanca - Lideri grupe mici

Matei Grosu
"Mai important decât ceea ce interprinzi este cu câtă iubire o faci."Matei Grosu - secretar TineriDevotați

Viziune

Ca strategie, în lucrarea cu tinerii vom acţiona în 6 direcţii:

 

  1. Întâlniri cu toţi tinerii - Joi (scop – creşterea tinerilor bisericii) – componenţa acestor întâlniri constă în: închinare, interacţiune, Cuvânt, părtăşie (agapă). Părtăşia are un rol important în serile de tineret, în care îi încurajăm pe tineri să mărturisească ce le-a vorbit Dumnezeu în săptămâna precedentă din Cuvânt. Ceea ce ne vorbeşte Domnul personal are impact atât în viaţa noastră, dar este şi o încurajare pentru aceia cărora le împărtăşim şi am vrea să-i încurajăm în această direcţie.
  1. Întâlniri grupe mici (scop – părtăşie, interacţiune, veghere unii asupra altora şi evanghelizare. Aceste întâlniri sunt o dată pe lună şi sunt destinate grupurilor mici, întrucât vrem să încurajăm tinerii să participe la grupele lor de studiu şi să îşi invite şi prietenii. Avantajul grupelor mici este că pot studia mai eficient Scriptura, pot închega relaţii mult mai strânse între ei i este o atmosferă mai deschisă, mai plăcută, mai interactivă, părtăşia este mai autentică.
  1. Slujire – aici avem ca scop: debutul lucrării de slujire şi formarea tinerilor pentru slujire. În ceea ce priveşte slujirea, este orientată în două direcţii: prima slujire – în biserică (Corul de tineri, Corul mixt, alte formaţii, învăţători, amvon); a doua slujire – misiune (am început cu o duminică pe lună în localităţile din împrejurimile Devei).
  1. Şcoala duminicală – Liceenii şi nu numai, au ocazia să studieze şi să se roage pentru problemele şi proiectele pe care le au la această vârstă importantă.
  1. Evenimente evanghelistice - Legat de evenimentele evanghelistice, noi vrem ca tinerii să fie învăţaţi cum să îşi împărtăşească credinţa prietenilor făcând uncenici . Dorim de asemenea să avem acţiuni cu grupul de tineri unde, împreună să transmitem dragostea şi mesajul lui Dumnezeu celor din jur.
  1. Relaţii cu tinerii din alte biserici - Participarea şi găzduirea de întâlniri zonale.